Tiistai 1.12.2020 Nimipäivät: Oskari ja Oskar
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Yhteisessä ruokapöydässä syötiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Irja Niskanen (vas.), Aune ja Viljo Kärkkäinen nauttivat yhteisruokailusta. Kuva: Jaana Selander.
Irja Niskanen (vas.), Aune ja Viljo Kärkkäinen nauttivat yhteisruokailusta. Kuva: Jaana Selander.

30.08.2017 Jaana Selander

SEURAKUNNAN ja kaupungin sekä yhdistysten järjestämä yhteisruokailu Puistonkulmassa keräsi kymmeniä syöjiä heti maanantaina kello yhdeltätoista.
Jauhelihakeittoa oli jakamassa toistakymmentä vapaaehtoista Eläkeliitosta, Eläkeläisistä ja Työttömistä. Mukana järjestelyissä oli myös Kiuruveden Urheilijat.
Jauhelihakeiton keittivät Raisa ja Jalo Kauhanen Rapakkojoelta Unto Harmoiselta lainatulla soppatykillä. Jauhelihakeittoon tuli kotimaista lihaa, porkkanaa, perunaa, lipstikkaa, selleriä ja mausteita.
– Jauhelihakeitto oli helpompi toteuttaa kuin vaikkapa hernekeitto, perusteli Raisa Kauhanen ruokavalintaa.
– Eikä hernekeitto käy kaikille, lisäsi seurakunnan diakoni Tanja Reinikainen.
Ruisleipä valittiin keiton kyytipojaksi, sillä se on Suomen perinneruoka. Ruisleivän leipoivat itse Maija Lång ja Maija Laitinen.
Seurakunnan ideana oli järjestää yhteinen ruokailu 100-vuotiaan Suomen kunniaksi, sillä yhteistä ruokailua ei ole aiemmin Kiuruvedellä järjestetty.
– Ajatuksena oli koota yhteen kaiken ikäiset kiuruvetiset. Joskin aika tietysti asettaa tietyt rajoitukset työssäkäyville, Reinikainen sanoi ja kannusti ihmisiä toteuttamaan yhteisen ruokapöydän ajatusta kodeissa.
– Kutsutaan naapureita, ystäviä ja tuttuja syömään yhteiseen pöytään, näin torjumme yksinäisyyttä ja lisäämme hyvinvointia.
Tilaisuus haluttiin pitää Puistonkulmassa, koska talossa jaetaan joka toinen viikko ruoka-apua. Kaikki ruoka-avun saajat kutsuttiin perheineen syömään.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla