Sunnuntai 20.1.2019 Nimipäivät: Henna, Henni, Henriikka, Sebastian ja Fabian
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Päivävastaanoton alimitoitetut reurssit vääristävät päivystystoimintaa

27.04.2011 Anu Laitinen

TERVEYDENHOITO Kiuruveden terveyskeskuksen päivystyskäyntejä on neljä kertaa enemmän kuin maan keskitaso. Ylä-Savon Sote alueella vain Vieremällä toteutuu keskimääräinen taso. Muilla kolmella alueella päivystyskäynnit ovat selkeästi korkeammalla.
Perusterveydenhuollon päivystyskäyntien määrä on valtakunnallisesti noin 250-500 potilaskäyntiä 1000 asukasta kohden vuodessa. Ylä-Savon Sote alueella valtakunnallisiin lukuihin pääsee vain Vieremän kunnan väestö, jonka päivystyskäyntien määrä jää 340 käyntiin 1000 asukasta kohden. Iisalmen osalta päivystyskäyntejä on noin 800/1000 asukasta, kun taas Kiuruveden ja Sonkajärven luvut ovat luokkaa 1400/1000 asukasta.
- On täysin selvää, etteivät erot päivystyspalvelujen käytössä selity erilaisella sairastavuudella kuntien väestössä, kertoo Ylä-Savon Soten päivystys- ja lääkinnällisten tukipalvelujen ylilääkäri Jarno Rieppo.
- Vieremän tilannetta selittää omat virkalääkärit. Siellä ehditään hoitaa potilaiden asiat virka-aikaan, jolloin painetta päivystysajan lääkäriajoille ei ole.

- Toiminnan kehittämisessä tulemme tähtäämään päivävastaanottotoiminnan resurssien kehittämiseen. Päivystystoimintaa kehitetään vastaamaan päivystystoiminnan kiristyviä laatuvaatimuksia. Alueemme väestön tulee jatkossakin pystyä luottamaan saavansa tasokasta päivystys ja ensihoitopalvelua sairastuttuaan äkillisesti, Rieppo vakuuttaa.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla