Lauantai 28.11.2020 Nimipäivät: Heini ja Sten
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

EU-maatalousvaliokunta tulossa Kiuruvedelle

Kiuruvedellä nautatilat saavat keskimäärin yli 100 000 euroa eläintukia. Brexit aiheuttaa suuren loven maatalousbudjettiin, joten EU:n uusi ohjelmakausi on haastava.
Kiuruvedellä nautatilat saavat keskimäärin yli 100 000 euroa eläintukia. Brexit aiheuttaa suuren loven maatalousbudjettiin, joten EU:n uusi ohjelmakausi on haastava.

08.11.2017 Jaana Selander

EU-PARLAMENTIN maatalousvaliokunta on tulossa vierailulle Kiuruvedelle toukokuun alussa.
  Maaseutuasiamies Mari Tabell on jo ehdottanut maaseutuvirastoon (MAVI), Tommi Ylimäelle,  Kiuruvedeltä kahta maatilaa vierailukohteeksi.
  – Hienoa, että tulevat tänne, nimittäin on ollut kuulumassa, että uudelle ohjelmakaudelle ollaan esittämässä EU-tukien maksukattoa ja summa olisi vain 60 000 euroa/maatila. Meillä Kiuruvedellä nautatilat saavat keskimäärin yli 100 000 euroa eläintukia. Uudella ohjelmakaudella asian tekee tosi haastavaksi Brexit, joka aiheuttaa suuren loven maatalousbudjettiin. Tässä on riski, että EU ilmoittaa jokaiselle jäsenmaalle, että joko nostetaan maksuosuutta, mihin jäsenmaat eivät suostu, tai nostetaan kansallista maksuosuutta. Riippuu puolueiden maatalousmyönteisyydestä, miten paljon meillä ollaan valmiita paikkaamaan tukia kansallisella rahoituksella.  Meidän maa- ja metsätalousministeriön virkamiehillä ja mepeillä riittää työmaata, sanoo Tabell.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla