Perjantai 14.12.2018 Nimipäivät: Jouko ja Ove
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Suomen Latu valitsi uuden talviuimakopin kuukauden ulkoiluteoksi

22.11.2017 Anu Laitinen

SUOMEN Latu valitsi Kiuruveden uuden talviuimakopin kuukauden ulkoiluteoksi. Talviuimareiden pukukopin avajaisia vietettiin Kuorevirran talviuintipaikalla lokakuun puolenvälin tienoilla. Uusi uimakoppi otettiin virallisesti käyttöön viikolla 42.

KUOREVIRRAN rantaan on noussut modernilla arkkitehtuurilla varustettu talviuimarien pukukoppi. Uuden kopin on suunnitellut arkkitehti ja sisustussuunnittelija Pirkko Myllynen. Kopissa on pukuhuoneet miehille ja naisille sekä erillinen varasto yhdistyksen urheiluvälineille. Tilaa kopissa on 20 neliötä ja siinä on koneellinen ilmastointi sekä sähkölämmitys.
– Entinen, vuonna 2001 rantaan tuotu työmaaparakista tehty koppi, oli kärsinyt kosteusvaurioista ja näin ollen se tuli tiensä päähän, kertoo Kiuruveden Laty Ry:n puheenjohtaja Susanna Rytkönen.
Koppi on suunniteltu palvelemaan myös pienimuotoisena kokous- ja kokoontumistilana. Kopin pukuhuoneiden erottava väliseinä voidaan avata ja näin koppiin saadaan yhtenäinen tila. Kopin monikäyttöisyys oli yhtenä perusteena rahoituksen saamiselle.

TALVIUINTIPAIKAN laituri uusitaan ensi kesänä. Kaupunki rahoittaa uuden laiturin. Talviuintipaikan ympäristön siistiminen tapahtuu myös ensi kesän aikana samassa yhteydessä, kun kaupunki toteuttaa yhdessä Kiuruveden Lions -klubien kanssa Kuorevirran puistoalueen ympäristön maisemointia.
Kiuruveden Latu ylläpitää talviuimareiden pukukoppia ja huolehti myös sen rakentamisesta. Rakennuksen kokonaiskustannusarvio oli noin 50 000 euroa, joista 60 prosenttia katettiin EU-rahoituksella.
 – Seura on itse rahoittanut lopun muun muassa talkootyöllä. Sitä on tullut reilut 400 tuntia, kertoo hankeneuvoja Minna Partanen Ylä-Savon Veturista.
Yhden työtunnin arvo on 15 euroa. Talkoolaisia hommissa oli yhteensä noin 20.
– Talkoomiehille ja -naisille kuuluu suuri kiitos, sillä ilman heitä ei olisi tätä rakennusta. Erityisesti haluan kiittää Esko Pietikäistä, sillä hän on tehnyt valtavan työn vetämällä tätä projektia,  Rytkönen kiittää.
 

 






Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla