Sunnuntai 17.2.2019 Nimipäivät: Väinö, Väinämö, Carita ja Rita
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

"Turvallisesti samalla Saulilla eteenpäin"

Hilma ja Kyösti Knuutinen kävelivät torilla olleiden vaalijulisteiden ohi maanantaina päivälenkillään. Knuutiset uskovat, että toiselle kaudelle valittu presidentti Sauli Niinistö hoitaa tehtävänsä jämäkästi seuraavat kuusi vuotta.
Hilma ja Kyösti Knuutinen kävelivät torilla olleiden vaalijulisteiden ohi maanantaina päivälenkillään. Knuutiset uskovat, että toiselle kaudelle valittu presidentti Sauli Niinistö hoitaa tehtävänsä jämäkästi seuraavat kuusi vuotta.

31.01.2018 Tiina Kilvensalmi

SUOMEN presidentiksi toiselle kaudelle valittiin Sauli Niinistö 62,7 prosentin äänivyöryllä. Kiuruvetisten äänistä 54 prosenttia meni Niinistölle, 13,7 prosenttia Matti Vanhaselle ja 11,6 prosenttia Paavo Väyryselle.

 

MAANANTAINA päivälenkillä olleet Hilma ja Kyösti Knuutinen eivät yllättyneet, että Sauli Niinistö voitti presidenttikisan ja jatkaa toiselle kaudelle.
  – Gallupeissa jo osattiin kertoa tuo vaalitulos aika tarkkaan, sanoo Kyösti Knuutinen.
Vaikka Knuutisia meinaa jo vaivata vaaliähky, he ovat seuranneet uutisointia Sauli Niinistön ylivoimaisesta voitosta. Vaalikampanjan aikana he ovat katsoneet televisiosta muutamia vaalitenttejä. Vaalitenteistä heille jäi päällimmäisenä mieleen, että ehdokkaat käyttäytyivät hyvin asiallisesti.
  – Ei ollut semmoisia tenttejä kuin Timo Soinin ja Veikko Vennamon aikaan. Ehdokkaat eivät pitäneet toisiaan räkäkuppeinaan tai liialti mollanneet toisiaan, vaan käyttäytyivät asiallisesti.
Knuutiset tiesivät heti ketä äänestää. Oman ehdokkaan etsintään he eivät tarvinneet avuksi television vaaliväittelyitä tai vaalikoneita.
  – Pitihän niitä väittelyitä silti seurata mielenkiinnosta. Nato-kysymys oli sellainen, josta ei saanut selvyyttä kaikkien ehdokkaiden kannoista. En usko, että olisin muuttanut ehdokastani, vaikka mitä olisi tullut eteen vaalitenteissä.
  Vaaliuurnille Knuutiset suuntasivat varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina, koska silloin on aivan erityinen tunnelma. Ja oli siihen toinenkin syy, ennakkoäänestyksen viimeisenä päivänä he olivat äänestyspaikalla liian myöhään.
  Sunnuntaina he olivat ajoissa liikenteessä ja avasivat kaupungintalon oven muutamaa minuuttia yli aamuyhdeksän.
  – Yllättävän paljon siellä oli väkeä äänestämässä, mutta ei siellä tarvinnut jonottaa.
  Niinistö valittiin presidentiksi 1,87 miljoonalla äänellä. Mitä mieltä Knuutiset ovat Niinistön jatkokaudesta?
  – Eiköhän Niinistö hoida jämäkästi presidentin tehtävät. Nyt mennään turvallisesti samalla Saulilla eteenpäin. Suomen kansa on tainnut tykätä presidentistä, koska kannatus oli noin huimaa, Knuutiset arvelevat.
  – Ja onhan Niinistön mukava jatkaa presidenttinä, kun kohta he saavat Jenni Haukion kanssa vauvan, lisää Hilma Knuutinen.

ENEMMISTÖ kiuruvetisistä (54 %) äänesti Sauli Niinistöä. Toiseksi kiuruvetiset äänestivät Matti Vanhasen (13,7 %), kolmanneksi Paavo Väyrysen (11,6 %) ja neljänneksi Laura Huhtasaaren (9,8). Äänestysprosentti oli 61,5 prosenttia, kun 4345 kiuruvetistä kävi vaaliuurnilla. Koko maan äänestysprosentti oli 69,9 prosenttia.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla