Maanantai 13.7.2020 Nimipäivät: Ilari, Lari ja Joel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Yhteiskunnan muutos on mittava

Ahti Kilvensalmi

12.02.2020

Yhteiskunnan muutos on mittava

YHTEISKUNNAN muutos on mittava ja miten se meillä Kiuruvedellä näyttäytyy? Työssäkäyntialueet kasvavat ja ammatit muuttuvat. Kokoomuksen ydinjuttuhan on, että työtä pitää tehdä ja siitä on palkittava. Kiuruvedellä on saatava syrjäytyminen kuriin ja sitä kautta yhteiskunnan rakenteet toimimaan, jolloin niitä töitä tulee kyllä paikkakunnalle, kun yrityksen perusasiat ovat kunnossa. Jokainen yritys tarvitsee toiminnalleen paikan ja tekijät. Jos Kiuruvesi saadaan edustavaan kuntoon ja aletaan tähtäämään tuloihin jatkuvan supistamisen sijaan, luo se positiivista henkeä kylään.
 

MEILLÄ on 100 vuotta historiaa takana ja siihen mahtuu niin hyviä kuin huonoja aikoja.
Positiivista on  katukuvan tyhjien tilojen täyttyminen,  ja kaikesta huolimatta olemme matkalla ennemminkin hyvään kuin siihen ainaiseen huonoon suuntaan. Vaikka mielissä uhkakuvat on pyörineet itse kullakin. Väen väheneminen, ikääntyminen, sairastavuus ja kaupungin kireä taloustilanne ovat haastavia.
Kaikki keinot talouden tasapainoon saattamiseksi on käytettävä, myös ne kaikkien epämieluisimmatkin, ns. yhteistoimintaneuvottelut. Nimittäin, jos emme saa tasetta kuntoon viidessä vuodessa, niin valtiovalta tulee ja tasapainottaa tilanteen.
 

KIURUVEDELLÄ on liikuntamahdollisuudet kutakuinkin kärkiluokkaa tämänkokoisista kunnista ja sijainnitkin ovat onnistuneet. Vaikka maataloustyöpaikat  vähenevät, niin teollisia työpaikkoja on tullut lisää. Asuntoasioissa on hyvää; täältä saa edullisen asunnon joko vuokralle tai omistukseen nopeasti.
Toivottavasti maatalouden tiukat ajat alkaisivat olla takanapäin, jotta viljelijöillä olisi innostusta investoida. Se toisi pitkällä aikavälillä varmuutta ja työpaikkojakin.
 

VAALITKIN lähestyvät. Muista äänestää, niin voit vaikuttaa. Sata vuotta on kulunut ensimmäisistä yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden kunnallisvaaleista. Äänestämällä vahvistat yhteiskuntaan kuulumisen vaikuttamisen tai valittamisen periaatteella.
 Hyvää kevättalven jatkoa!

AHTI KILVENSALMI
Paikallisen kokoomusyhdityksen puheenjohtaja

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla