Keskiviikko 23.9.2020 Nimipäivät: Mielikk ja Teklai
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Perheet tarvitsevat tukea

Anne Roponen

01.02.2019

Perheet tarvitsevat tukea

TÄLLÄ hetkellä Suomessa noin joka kahdeksas lapsi elää köyhyydessä, kaikkiaan heitä on noin 135 000. Lasten eriarvoistuminen alkaa jo ennen syntymää ja jatkuu läpi elämän. Suomalainen hyvinvointivaltio ei pysty tarjoamaan lapsilleen yhdenvertaisia mahdollisuuksia onnelliseen elämään.

SUOMESSA syntyy liian vähän lapsia. Monella perheellä menee hyvin, mutta huono-osaisuus kasaantuu. Monet istuvan hallituksen leikkauksista ovat osuneet kipeästi juuri lapsiperheisiin. Uuden hallituksen on korotettava toimeentulotuessa alaikäisten lasten perusosia ja näin helpotettava köyhimpien lapsiperheiden tilannetta. On myös parannettava kotona pikkulapsia hoitavien vanhempien toimeentuloa korottamalla pienimpiä vanhempainpäivärahoja. Lapsilisien ostovoima parantuu, kun ne palautetaan indeksiin. Lapsilisän yksinhuoltajakorotusta on korotettava. On myös tehtävä tasokorotus opintotuen huoltajakorotukseen.

KAIKILLE perheille on oltava tukea mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tämä edellyttää panostamista matalan kynnyksen palveluihin. Perheiden arkea helpottavien kotipalvelun, perhetyön sekä kasvatus- ja perheneuvontapalveluiden saatavuutta on parannettava. Tavoitteena on, että perheitä autetaan jo ennen lastensuojelutoimia. Samalla lastensuojelutyöntekijöiden työoloja on helpotettava, jotta jokaista tukea ja apua tarvitsevaa lasta ja perhettä voidaan auttaa.

ANNE ROPONEN
kansanedustajaehdokas
(vihreät)

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla