Tiistai 9.3.2021 Nimipäivät: Auvo ja Edvin
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kannesta kanteen

Sirpa Piippo Sirpa Piippo

03.02.2021

Kannesta kanteen

SAIN kunnian kirjoittaa Vieraskynä-tekstin Uutisten viikolla, jota aiemmin kutsuttiin myös Sanomalehtien viikoksi. Uutisten viikolla lehdet tekevät koulujen kanssa yhteistyötä eri puolilla Suomea ja se näkyy muun muassa lehtien sisällöissä. Myös täällä Kiuruvedellä lehti on täynnä hyviä juttuja, joihin kannattaa perehtyä. Tosin ainahan sitä tulee luettua lehti kannesta kanteen.

SANOMALEHTI JA varsinkin Kiuruvesi-lehti on kuulunut minunkin elämäni vaiheisiin jo lapsuudesta lähtien. Muistan jo pikkutyttönä, kun keskiviikko oli viikon kohokohta. Silloin ilmestyi Kiuruvesi-lehti ja Aku Ankka. Jokaiselle oli jotain luettavaa. Hyvä, ettei kilpailtu, kuka saa lukea lehden ensimmäisenä. Toisinaan taidettiin kyllä kilpaillakin. Alkuun lie Aku Ankka ollut se ykköslehti, mutta ajan saatossa Kiuruvesi nousi Aku Ankan edelle. Ja kun muutin kotoa pois omaan asuntooni, ensimmäinen lehti, jonka tilasin tai totta puhuen vanhempani tilasivat minulle, oli tietenkin Kiuruvesi-lehti.

NYKYPÄIVÄNÄ eri lehtien digiversiot ovat nostaneet suosiotaan, mutta omasta mielestäni digilehti ei ole paperilehden veroinen. Mikä ilo onkaan levittää koko lehti keittiön pöydälle ja nauttia lehden antimista seuranaan kenties iso kuppi kuumaa teetä. Siinä vierähtää tovi jos toinenkin. Mutta mikä käy kenellekin. Sanotaanhan, että makuasioista ei voi kiistellä, ei myöskään lukuasioista. Hyvä, että on vaihtoehtoja.

MUMMOMME on jatkanut ukkimme perintönä lehtileikkeiden keräämistä. Kaikista läheisistämme on tallessa jokainen juttu, kuva ja jopa pienen pieni maininta lehdessä, mitä on tässä vuosien saatossa ollut. Sieltä löytyy monen monta ihanaa muistoa muun muassa urheilusta, koulusta ja politiikasta, joita lastemme on mukava tulevaisuudessa lukea ja itsemme muistella.

ISO kiitos Kiuruvesi-lehden henkilökunnalle, että meillä täällä Kiuruvedellä on näin upea paikallislehti, joka on huomioitu upeasti myös valtakunnan tasolla. Toivottavasti intoa ja jutun juurta riittää vielä pitkälle tulevaisuuteen. Onhan Kiuruvesi-lehti myös osa kiuruvetistä elämäntapaa. Ei keskiviikkopäivää ilman lehteä!

SIRPA PIIPPO
Vasemmistoliiton valtuutettu

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla